הליקובקטר חוזר פעם אחר פעם? – בואו לגלות למה זה קורה.

סובלים מהליקובקטר? הוא לא חיידק שכדאי לחלוק איתו את החיים – צרו קשר להכחדתו המהירה.

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

הליקובקטר חוזר

תוכן עניינים

רקע כללי על חיידק הליקובקטר.

אם גיליתם שאתם חיוביים לחיידק הליקובקטר, אל לכם להילחץ, תדעו שאתם בסך הכול בחברה טובה. הערכות מדברות על כ50% מהאוכלוסייה שמארחים את החיידק החמקמק בקיבה שלהם. ברוב המקרים ניתן בהחלט לנהל שגרת חיים מלאה לצד החיידק, ואפילו לחיות חיים שלמים איתו מבלי לדעת כלל על קיומו.

כל זה נכון כל עוד החיידק רדום ומנומנם, אבל השקט הזה יופר בגסות ברגע שהוא יתעורר ויתחיל לתקוף את הקיבה שלנו. בשלב הראשון הוא רק יגרום לאי נוחות רבה, שככל שלא תטופל היא רק תלך ותחמיר. בהמשך עשוי החיידק לגרום לבעיות משמעותיות יותר כגון: כיב בקיבה או בתריסיון, דלקת קיבה, ולפי ארגון הבריאות העולמי הוא עשוי אפילו לגרום לסרטן קיבה בטווח הארוך.

זו הסיבה שאנשים שסובלים מהחיידק הזה לא יחסכו כל מאמץ להכחיד אותו. על פי רוב החיידק ניתן לחיסול באמצעות טיפול אנטיביוטי אגרסיבי וממוקד המשלב גם תרופה נגד חומצה. ואכן רוב המטופלים מדווחים על טיפול אפקטיבי ויעיל, שהחזיר את חייהם למסלול. אבל קיים אחוז מסוים של מטופלים שלמרבה האכזבה והתסכול מגלים לאחר תום הטיפול האנטיביוטי, שהחיידק עודנו בקרבם ואין לו כל כוונה להיכנע לאנטיביוטיקה. כמו כן קיימים אנשים שלאחר טיפול מרוויחים פסק זמן מהחיידק וממעלליו, אך תוך תקופה של מספר חודשים הם חוזרים לחוות בדיוק את אותם תסמינים שוב, ומגלים שחיידק הליקובקטר עשה קמבק וחזר עם כוחות מחודשים.

 

מה פתאום הליקובקטר פילורי חוזר לאחר הטיפול בו?

את העובדה שהלקובקטר פילורי חוזר או נשאר לאחר טיפול, ניתן להסביר על ידי 2 הסברים עיקריים:

 

  • מעגל 'קסם' של הדבקה

כפי שכבר כתבנו לעיל, אחד המאפיינים הבולטים של חיידק הליקובקטר, זה שהוא עובר מאדם לאדם בקצב מסחרר. הדרך בה הוא מדבק, היא על ידי מגע בהפרשות של מי שחיובי לו. למשל אכילה מאותה צלחת, שתייה מאותו כוס, ישיבה על אותה אסלה וכו'. לכן נקודת ההנחה היא שמי שחיובי להליקובקטר, הדביק את כל בני הבית והסביבה הקרובה, וזאת בשל אורח החיים המשותף, הצמוד והאינטימי.

וכאן מתחיל לו מעגל 'קסם' בלתי נגמר של הדבקות חוזרות ונשנות. הטיפול האנטיביוטי אכן יעיל, מעלים את התסמינים ומכחיד את החיידק אצל המטופל. אבל אז מגיעה בת/בן הזוג או אחד הילדים שגם הוא נגוע בחיידק ומדבק אותו שוב, ואז התסמינים חוזרים, הרופא רושם טיפול אגרסיבי יותר, החיידק נעלם, חוזר, וחוזר חלילה – וזה ריקוד מסויט שיכול להימשך המון זמן.

 

  • פיתוח של עמידות מול אנטיביוטיקה

סיבה נוספת לכך שהליקובקטר פילורי נשאר בקיבה על אף הטיפול האנטיביוטי בו, היא בעיה עולמית מדאיגה, והיא פיתוח עמידות מול אנטיביוטיקה. כשהאנטיביוטיקה התגלתה הוקל מאוד לאנושות, היא הצליחה להעלים חיידקים קטלניים, והעניקה חיים חדשים לאין ספור חולים. אך ככל שהשימוש באנטיביוטיקה נעשה נפוץ יותר, כך התפתחה לה תופעת העמידות מולה. החיידקים שנכנעים למנת אנטיביוטיקה פעם אחת, ופעם נוספת, וכך שוב ושוב, עשויים להתרגל לאנטיביוטיקה וללמוד לחיות איתו, והם מפתחים את היכולת לעמוד בגבורה מול ההתקפות האנטיביוטיות, עד שהם מצליחים להדוף את השפעותיה לחלוטין.

אנשים שפיתחו עמידות מול אנטיביוטיקה לא יצליחו להשמיד את חיידק הליקובקטר באמצעות טיפול זה, ולכן החיידק נשאר איתם למרות הטיפולים החוזרים והנשנים.

 

אז איך מתמודדים עם הליקובקטר חוזר?

היות וייתכן שהחיידק נשאר בעקבות הדבקות חוזרות של בני המשפחה הקרובים, חשוב לשלוח את כל בני הבית לאבחון הליקובקטר, ובמידה והם יוצאים חיוביים לקחת טיפול אנטיביוטי בעת ובעונה אחת. כך החיידק ייעלם אצל כולם בו זמנית, ומעגל ההדבקת יגדע.

במידה והסיבה להישארות החיידק הוא עמידות מול אנטיביוטיקה. מומלץ לפנות לטיפול אלטרנטיבי טבעי, המשלב דיקור סיני, תזונה נכונה וצמחי מרפא ייחודיים. הטיפול הזה הצליח להוציא הרבה מאוד אנשים שהחיידק אצלם לא הגיב לטיפול אנטיביוטי, מהסבל שלהם. מדובר בטיפול בטוח ובריא יותר מהטיפול הקונבנציונלי, והוא נטול תופעות לוואי לחלוטין. הטיפול עשוי להימשך לאורך שבועות, אבל הוא יעיל ואפקטיבי במיוחד.

 

לסיכום:

  • חלק מנשאי חיידק הליקובקטר מתמודדים עם תופעה מעיקה של הליקובקטר חוזר, שוב ושוב.
  • זה עשוי לקרות בשל הדבקה חוזרת בתוך המשפחה, או בשל עמידות החיידק לאנטיביוטיקה.
  • הפתרון עשוי להיות, טיפול משפחתי לכולם בתקופה אחת, או טיפול טבעי אלטרנטיבי.

שאלות נוספות

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.
לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.
בועז ארגמן
בועז ארגמן

בעקבות צבר אירועים בחיי האישיים הקשורים לחיידק הליקובקטר פילורי החלטתי להרים את הכפפה ולעזור לכמה שיותר אנשים להתמודד עם החיידק בצורה הטובה ביותר.
במהלך שנות פעילותי הרבות, יצא להכיר את כל דרכי ההתמודדות והטיפול בחיידק הליקובקטר, כולל במקרים חריגים וקשים במיוחד. השליחות שלי היא לשחרר כמה שיותר אנשים מהלפיתה המסוכנת של החיידק, לייעץ ולכוון אותם לטיפול המדויק להם אישית, כל הדרך אל חיים מאושרים ונטולי הליקובקטר.

מפסיקים להיכנע לתכתיבי חיידק הליקובקטר, מטיסים אותו מהגוף, ומחזירים את השפיות לחיינו!

ליעוץ עם מומחה השאירו פרטים
פוסטים אחרונים

מפסיקים להיכנע לתכתיבי חיידק הליקובקטר, מטיסים אותו מהגוף, ומחזירים את השפיות לחיינו!

ליעוץ עם מומחה השאירו פרטים